Hoe het begon

Kort nadat onze hond Roy stierf, adopteerden mijn man Denis en ik, twee honden uit het asiel: Border Collie, Darco en Fox, Poing. We gingen er onmiddellijk mee naar de hondenschool, maar al snel kwamen er problemen naar boven, waarvan we absoluut niet wisten hoe we ze moesten oplossen. De mensen op de hondenschool deden hun best, maar schoten tekort met oplossingen die werkten.


Omdat ik niet bij de pakken wou blijven zitten ging ik mij verdiepen in de wereld van de hond. Hoe denkt een hond? Waarom doet hij wat hij doet? Ik wou zelf de problemen kunnen herkennen en aanpakken. Ik startte in 2008 met de beroepsopleidingen Hondeninstructeur en Hondengedragstherapeut, die ik ook met succes beëindigde. Ik startte tevens met lesgeven op een hondenschool.

Omdat je in een vak als hondentrainer en hondengedragstherapeut nooit volleerd kan zijn, vind ik het uitermate belangrijk om mijn kennis voortdurend te vervolledigen door seminaries en workshops te volgen van gerenommeerde internationale hondengedragsdeskundigen. Op mijn LinkedIn profiel kan je een overzicht vinden van de gevolgde opleidingen.


Sinds januari 2010 kon ik van mijn passie voor honden mijn beroep maken. Ik kreeg de kans om full time aan de slag te gaan als Instructeur van Blindengeleidehonden, de opleiding hiervoor werd intern in de school gegeven.

Met al deze bagage aan kennis en ervaring besloot ik hondenbaasjes te helpen en in januari 2012 ging Kath & hond van start. Omdat mijn man, Denis de Mooy ook de smaak te pakken had, wou hij zich professioneel scholen. Hij behaalde het diploma Kynologisch Instructeur bij Dogvision (NL).

Sinds dan begeleiden Denis en ik heel wat eigenaren met hun pup, puber, of hond met uitdagingen.

In januari 2013 werd Kath & hond een full time zelfstandige beroepsactiviteit. Ik gaf individuele begeleiding aan hondeneigenaren en daarnaast was ik extern instructeur geleidehonden voor de Nederlandse Geleidehondenschool KNGF. De honden die ik trainde en afleverde leefden tijdens hun opleiding bij ons in huis. Samen met onze eigen honden hadden we zo een huis vol hondenfun! Sinds 2015 maakte ook Denis de overstap naar fulltime geleidehonden trainen en eigenaren begeleiden. 

Kyno-Coach Academie


Maar het gevoel bleef kriebelen dat we toch iets meer konden betekenen voor "hondenland".


Hoe konden we nóg meer hondeneigenaren bereiken én hoe konden we dus nog meer honden helpen naar een beter welzijn? Door nieuwe professionals op te leiden, die op hun beurt die positieve welzijnsboodschap kunnen brengen tot bij de eigenaren.


En zo werd op 1 april 2017 Kyno-Coach Academie opgericht. Daar leiden we vandaag nog steeds mensen op tot hondenprofessional. We bieden de opleiding aan tot Puppy-& Hondencoach en tot Hondengedragscoach. Naast het dagelijks runnen van deze acadamie maken we ook beiden deel uit van ons docententeam.

Kyno-Coach Hondentraining op maat.


In 2020 verhuisden we met onze hele beestenboel (honden, paarden en poezen) naar de Ardennen, in Gouvy vonden we een boerderij met weides. Een droom die we konden realiseren, maar hierdoor hebben we even een stop ingelast voor wat betreft de individuele begeleiding van eigenaren. Ondertussen zetten we wel Kyno-Coach Academie verder en gingen we aan de slag als opleiders voor de instructeurs bij het Belgisch Centrum voor Geleidehond in Tongeren.


En vandaag zijn we helemaal klaar om jou met je hond te begeleiden! Onder de naam Kyno-Coach Hondentraining op maat bieden we terug individuele begeleiding aan.


Ons werkgebied in Vlaanderen is de ruime regio rond Tongeren. Uiteraard kan je ook in de regio Vielsalm - Luik bij ons terecht!

Onze beestenboel