GEDRAGSBEGELEIDING

Voor elk probleem is er een oplossing.


Bij Kyno-Coach Hondentraining op maat begrijpen we dat elke hond uniek is, met zijn eigen persoonlijkheid en gedragsuitdagingen. Als gepassioneerde gedragscoachen met ruim 15 jaar ervaring, staan wij klaar om jou en je viervoeter te ondersteunen op de weg naar een gelukkig en harmonieus samenleven.


Onze gedragstherapie is gebaseerd op een positieve aanpak met begrip voor de individuele behoeften van elke hond, maar ook voor de noden van jou en je gezinsleden. We geloven in het creëren van een sterke band tussen eigenaar en hond door middel van effectieve communicatie en respect. Wij werken samen met jou om inzicht te krijgen in het gedrag van je hond en bieden praktische, op maat gemaakte oplossingen.

hondengedragsprobleem

Gedragsprobleem


Eerst lichten we graag even het verschil toe tussen een gedragsprobleem en ongewenst gedrag. Bij een gedragsprobleem ligt er een intense emotie aan de grondslag bij je hond. Hij stelt bepaald gedrag, niet omdat hij het leuk vindt, maar omdat hij emotioneel op dat moment geen andere keuze heeft. Dit is het grote verschil met ongewenst gedrag. Je hond kan trekken aan de leiband omdat hij sneller willen lopen, omdat hij naar een lekker geurtje trekt bij die boom verderop, omdat hij een andere hond ziet waar hij mee wil spelen, enz. Maar de gemene deler is dat hij ernaar uitkijkt.


Wanneer je hond echter aan de leiband trekt omdat hij niet weet hoe hij met een tegemoetkomende hond om moet gaan - omdat hij daarbij intense emoties voelt - dan spreken we van uitvalgedrag, en dus van een gedragsprobleem. Die intense emoties zien we vaak in twee vormen terug bij onze hond: ten eerste uitvalgedrag: blaffen en zich lanceren aan de leiband, of ten tweede angstgedrag: weg willen, achter jou schuilen. 


Een greep uit de meest voorkomende gedragsproblemen:

 • angst voor mensen, geluiden (vuurwerk, onweer,...), ...
 • verlatingsangst of problemen met het alleen thuis blijven
 • uitvalgedrag naar mensen
 • uitvalgedrag aan de leiband naar honden
 • conflicten onderling tussen honden uit hetzelfde gezin
 • overmatig jachtgedrag (najagen auto's, joggers, fietsers, katten,...)
 • repetitief gedrag zoals staartjagen, flankzuigen, vliegen snappen
 • onzindelijkheid 
 • trauma na een zeer negatieve ervaring, bv huisbrand, aanval door andere hond,...
 • snel overprikkeld zijn, geen rust vinden, hypergedrag
 • extreem waaks zijn, blafgedrag
 • angst/agressie bij de dierenarts, in het trimsalon, bij verzorging
 • bewaken en inzetten van agressie bij eten, voorwerpen of speeltjes tegenover gezinsleden / andere dieren uit het gezin 
hondengedragstherapie

Gedragsconsult


Vooraf aan het consult wordt er jou gevraagd een uitgebreide vragenlijst in te vullen. Het is immers noodzakelijk om de hele situatie goed in kaart te brengen en dit met als doel een grondig onderzoek te kunnen voeren naar de mogelijke oorzaken van het probleemgedrag. Soms kan dit een complex gegeven zijn, maar daarom zijn wij er! Wij leggen voor jou de puzzel.


Soms is er een medische opvolging nodig, wij maken in dat geval ook een verslag waar je mee naar de dierenarts kan. Helaas komt het regelmatig voor bij gedragsproblemen dat er een onderliggend medisch probleem is. Samenwerken met een dierenarts kan dan ook essentieeel zijn bij gedragsbegeleiding.


Tijdens het gedragsconsult voeren we op basis van je ingevulde vragenlijst een uitgebreid gesprek. Daarna stellen we voor jou een behandelplan op. In dit plan vind je onze analyse, maar vooral concrete handvaten en een opbouw, waar je mee aan de slag kan samen met je hond!


Het gedragsconsult vindt doorgaans plaats bij jou thuis. Mocht je buiten de regio wonen dan kunnen we ook een online Zoom-consult doen. We gaan jou dan vooraf vragen om bepaalde zaken te filmen zodat we een duidelijk en volledig beeld krijgen. 


Een gedragsconsult is een intensieve afspraak, reken hier toch 2 uur voor. 

gedragstraining

Webinars


Je krijgt ook toegang tot ons online platform waar je onze webinars kan bekijken rond hondenopvoeding en training. Zeker bij gedragsproblemen is het immers belangrijk dat je de lichaamstaal van je hond goed leert te observeren en interpreteren. In totaal krijg je hier meer dan vier uur aan hands-on informatie! Deze kan je in je eigen tijd en op je eigen tempo bekijken, samen met het hele gezin.

gedragstherapie hond

Gedragstraining


Eens we bij het gedragsconsult goed in kaart gebracht hebben wat het probleem is en hoe we het gaan aanpakken via het behandelplan, dan is het tijd om aan de slag te gaan met je hond! Aangezien jij en je gezin diegenen zijn die met de hond samenleven, is het dan ook cruciaal dat jullie zelf met het plan aan de slag gaan. Jij mag zelf aangeven hoe je hierin wenst begeleid te worden door ons. Je kan na het gedragsconsult kiezen voor welke vorm je opteert. Hieronder geven we enkele adviezen mee met betrekking tot de geschiktheid van elk pakket, maar de keuze is uiteraard geheel aan jou en die zullen we altijd respecteren!


Hiervoor hebben we drie formules ontwikkeld:


In het pakket Zilver ga je na het gedragsconsult zelf aan de slag op basis van het behandelplan. Dit pakket is voornamelijk voor gedragsproblemen die heel helder in kaart gebracht kunnen worden en waarbij een consequente opvolging van het behandelplan tot succes zal leiden. 

In het pakket Goud ga je na het gedragsconsult ook zelf aan de slag op basis van het behandelplan. Maar in dit pakket voorzien we een intensievere begeleiding. Dit pakket is ideaal wanneer je graag meer begeleiding wenst en het is het meest aangewezen pakket voor de iets complexere gedragsproblemen.  

In het pakket Platinum kies je voor een intensieve en indivuele begeleiding. Dit pakket garandeert een persoonlijke service, waarbij we uiterst bereikbaar zijn via telefoon, whatsapp,... Het is het meest aangewezen pakket bij gedragsproblemen met een verhoogd risico (bijvoorbeeld bijtincidenten), waar een kortelijnsopvolging cruciaal is.

Gedragsconsult met behandelplan en indien nodig verslag voor de dierenarts

Webinars met ruim 4 uur kennis en handvaten rond lichaamstaal, leren en opvoeding

Telefonische feedbacksessie (30min) na 1 maand toepassen door jou van het behandelplan.

Mogelijkheid tot bijboeken van individuele gedragstrainingen (1u) aan 70€ per les

= 250€

Gedragsconsult met behandelplan en indien nodig verslag voor de dierenarts

Webinars met ruim 4 uur kennis en handvaten rond lichaamstaal, leren en opvoeding

4 gedragstrainingssessies van 1u (regio Tongeren - Luik - Vielsalm) We kiezen een locatie binnen deze regio dichtst bij jou en uiteraard in functie van het behandelplan.

Mogelijkheid tot bijboeken van individuele gedragstrainingen (1u) aan 70€ per les

= 450€

Gedragsconsult met behandelplan en indien nodig verslag voor de dierenarts

Webinars met ruim 4 uur kennis en handvaten rond lichaamstaal, leren en opvoeding

6 gedragstrainingssessies van 1u (regio Tongeren - Luik - Vielsalm) We kiezen een locatie binnen deze regio dichtst bij jou en uiteraard in functie van het behandelplan.

Mogelijkheid tot bijboeken van individuele gedragstrainingen (1u) aan 70€ per les

= 750€

Individuele begeleiding kortelijn via telefoon, whatsapp,... gedurende een periode van drie maanden na het gedragsconsult.